Naisten tiedesäätiön kannatusyhdistys

Naisten tiedesäätiön kannatusyhdistys (Understödsföreningen för Vetenskapstiftelsen för kvinnor) on perustettu vuonna 2009 (patentti- ja rekisterihallituksen päätös 29.09.2009, rekisterinumero 201830). Sen tarkoituksena on tukea Naisten tiedesäätiötä henkisesti ja taloudellisesti ja tehdä tunnetuksi säätiötä, yhdistystä ja naistutkijoiden asemaa tiedeyhteisöissä.

Vuonna 1987 perustettu Naisten Tiedesäätiö toimii pienellä lahjoitukseksi saadulla pääomalla. Parin vuosikymmenen ajan se on kuitenkin tukenut ja kannustanut yli kahta ja puolta sataa tutkijanaista uran alku- tai muuten vaikeassa vaiheessa. Apurahan myöntämisen ehdot on määritelty toisin kuin yleensä säätiöillä tai muilla rahoittajilla: tuemme ennen muuta naisia, jotka toimivat miesvaltaisilla aloilla, harjoittavat epätyypillistä tai riskitutkimusta ja uskaltautuvat kokeilemaan. Ikärajaa apurahan saajille sen sijaan ei ole, ja hakemukseen tulee liittää myös omaelämäkerta.

Nämä omaelämäkerrat on tallennettu Åbo Akademin arkistoon. Niistä saa havainnollisen käsityksen tutkijanuran esteistä ja ongelmista, mutta myös iloista ja voitoista. Voit lukea lisää aiheesta Silja Hakulisen kirjoittamasta Naisten tiedesäätiön 20-vuotishistoriikista. Pienet avustuksemme ovat useimmiten osuneet oikeaan ajankohtaan, vaikka eivät tietenkään ole voineet ratkaisevasti tukea pitkäjänteistä työtä.

Yhä kasvava ongelma on väittelyn jälkeinen, varsinaisen ammattitutkijan uran alku. Siihen vaiheeseen on vaikeampaa saada tukea kuin väitöskirjan aloittamiseen. Kannatusyhdistyksen yhtenä tavoitteena on tukea myös tässä vaiheessa olevia tutkijanaisia. Jaettavaa rahaa on toistaiseksi vähän. Laajan kannatus- ja tukiverkoston avulla pulma on ratkaistavissa! Kannatusyhdistyksen keräämät varat tulevat suoraan säätiön ja sen kautta tutkijanaisten hyväksi.

Yhdistys kerää säätiölle varoja eri tavoin ja tekee yhteistyötä naistutkijoiden, muiden naisjärjestöjen ja yhdistysten kanssa ja tarjoaa jäsenilleen vuosittain myös tilaisuuksia verkostoitumiseen erilaisissa teematilaisuuksissa ja seminaareissa.

Toiminnasta tiedotetaan sähköpostilla ja näillä verkkosivuilla (http://www.naistentiedesaatio.fi/kannatusyhdistys.htm). Kannatusyhdistys löytyy myös Facebookista. Olet tervetullut mukaan ideoimaan ja toteuttamaan yhdistyksen toimintaa!

Jäseneksi liittyminen

Jäseneksi liitytään täyttämällä oheinen lomake.

Yhdistyksen jäseneksi voivat liittyä kaikki, jotka hyväksyvät yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt. Jäsenmaksu on 35 euroa vuodessa ja ainaisjäsenmaksu 350 euroa. Jäsenet hyväksyy kannatusyhdistyksen hallitus, joka valitaan vuosittain vuosikokouksessa. Jäsenmaksu suoritetaan kannatusyhdistyksen tilille Aktia pankki oyj 405500-1660476.

Kannatusyhdistyksen hallitus v. 2010-2011

Varsinaiset jäsenet

  • Auli Hakulinen (puheenjohtaja)
  • Aino-Maija Hiltunen (sihteeri)
  • Liisa Husu
  • Kirsti Rissanen
  • Rita Paqvalen
  • Annlis Söderholm

Varajäsenet

  • Pauline von Bonsdorff
  • Kirsi Saarikangas

Tiedustelut

  • Auli Hakulinen (auli.hakulinen@helsinki.fi)
  • Aino-Maija Hiltunen (aino-maija.hiltunen@helsinki.fi)